dijous, 8 de març del 2012

Neophema Turquesa

Avui toca començar la bonica familia de les neophemes, encara que ni han mes classes, jo posare les que jo crio, i començem pels turqueses.
  
Son pardals una mica mes grans quels periquitos, en uns colors en intensos i brillants, en el que en predomina el verd en l'especie nominal, i es una de les especies que es pot veure el sexe dels pardals mirantlos la pluma.( Diformisme sexual ).

El mascle te els colors mes pujats, cosa que passa en la majoria de psittacides, ell te mes blau al cap , ademes te una taca roja a la l'ala que ja li surt al la primera muda d'adult, i que nomes la tinen els mascles i el pit i el ventre son d'un color groginos.

La femella be a ser com ell, pero sense la taca a l'ala, els colors mes apagats, i ademes solen tindre una ratlla blanca a devaix de l'ala, lo que es diu " banda alar ".

Son originaris d'Australia, son uns pardals molt tranquils, encara que els mascles en l'epoca de cria son bastant agresius en los de la seva mateixa especie, pero llevat d'aixo, una maravilla, crien molt be i pujen los polls ells perfectament, i un numero de entre 4 i 6 polls , i solen fer entre 2 i hasta 4 pollades l'any.

En l'alimentacio, mas de lo mismo, bona mixtura de pericos, eigua llimpia, encara que beuen molt poc, algo de fruita, algo de verd, varqueta de sepia, grit de minerals i anar variant en la alimentacio segons les necessitats de la temporada.

MASCLE ANCESTRAL
PARELLA ANCESTRAL
Jo crio dos mutacions, la ancestral y la opalina, les dos son molt boniques
Parella d'opalinos dins del niu
FEMELLA OPALINA

MASCLE OPALINO DILUIT

VOLADERA DE JUVENILS
JUVENILS

1 comentari: